Het Partnerspel

Liefdevol Relatie Orakel voor meer Inzicht

Hoe goed kennen jullie elkaar? Wat vinden jullie erg leuk aan elkaar en wat zouden jullie liever anders zien? Het Partnerspel is een speels en verhelderend Orakel. Klik niet meteen op elke knop, want het is erg leuk om eerst zélf het antwoord te geven voordat het Orakel dat doet. Het Orakel geeft dan aanvulling en meer Inzicht in jullie relatie-dynamiek. Je kunt dit Orakel zowel samen als alléén raadplegen. Als je verliefd bent en een prille relatie hebt, kun je het Orakel gebruiken als voorspellend medium. Bespreek dan de antwoorden, maak goede afspraken met elkaar en leer elkaar daardoor nóg beter kennen.


Hoe voel jij je bij jouw partner op jullie mooiste momenten samen?

Random Ram

Hoe voelt jouw partner zich bij jou op jullie mooiste momenten samen?

Random Stier

Wat vind je mooi of ontroerend van jouw partner?

Random Tweeling

Wat vindt jouw partner mooi of ontroerend van jou?

Random Kreeft

Welke eigenschap van je partner zou je liever anders zien?

Random Weegschaal

Welke eigenschap van jou zou jouw partner liever anders zien?

Random Schorpioen

Welke eigenschap van jouw partner raakt je?

Random Leeuw

Welke eigenschap van jou raakt jouw partner?

Random Maagd

Wat helpt jullie om dichter bij elkaar te komen?

Random Boogschutter

Persoonlijk Inzicht nodig? Er zijn mensen die jullie goed op weg kunnen helpen.
Bel ze en kom dichter bij elkaar.

Wist je dat...?


Hoe gezond is jullie relatie?

In relatie zijn betekent niet dat je vanzelfsprekend gelukkig bent. Samen gelukkig zijn, vraagt van beide partners om elkaar niet alleen te blijven koesteren maar om ook in wederzijds respect met elkaar in communicatie te blijven en gevoelens te delen. Als je van elkaar houdt betekent het niet automatisch, dat er niets meer hoeft te worden gedaan om jullie liefde te bevestigen en samen te blijven ontwikkelen en te groeien. Je mag tijdens een relatie niet "in slaap vallen" want dan zie je op een gegeven moment niet meer, waarom je voor de ander hebt gekozen en wat je zo aantrekt in de ander. Jullie partnerspel vraagt om onderhoud! Anders verlies je de connectie die ooit naar een keuze voor de ander heeft geleid. De nekslag voor elke relatie is vanzelfsprekendheid. Het is goed om vanzelfsprekendheid de toegang te weigeren tot de heilige ruimte die we "relatie" noemen.

Hoe kun je een gezonde en bevredigende relatie herkennen en beleven?

Dit is een kleine praktische gids om de meest voorkomende moeilijkheden te overwinnen. Iedereen heeft zijn eigen visie op relaties. Er zijn echter een aantal fundamentele herkenningspunten die in een gezonde romantische relatie aanwezig zijn. Als je jezelf herkent in het navolgende, is de kans groot dat de relatie met je partner gezond is. Hoe simpel kan het zijn.....want een gezonde relatie is in de eerste plaats te herkennen aan feit dat je je goed voelt, dus dat de relatie jou gelukkig maakt. Natuurlijk kunnen er ergernissen zijn, maar die mogen de vreugde, het welzijn en het geluk van jullie beide niet te boven gaan.

Gevoelens van emotionele veiligheid

Een gezonde relatie hebben betekent ook dat je je veilig voelt. Je hebt vertrouwen in de ander en in zijn of haar liefde. Of je relatie nu versmeltend of onafhankelijk is en of je nu samenwoont of een relatie op afstand hebt; je moet je veilig voelen. het is een belangrijk onderdeel van jullie partnerspel. Als je je slecht, jaloers of regelmatig schuldig voelt, is er een probleem. Het is aan jou om te bepalen of het van jou of van de ander komt. Is er bijvoorbeeld een gecompliceerd liefdesverleden bij een van jullie beide of zijn er wellicht vertrouwensproblemen geweest? Vertoont je partner wellicht onveilig gedrag? Wat de redenen ook zijn, het is nog steeds het beste om het met je partner te bespreken en te proberen je relatie op te schonen. Als het gaat om belangrijke bouwstenen binnen een relatie, denk dan aan "BOEC": Begrip, Openheid, Eerlijkheid, Communicatie.

Vrij zijn in je relatie

Vrij zijn in een relatie is de keuze hebben om te zijn wie je bent. Je hebt de kracht en mogelijkheid om jezelf te blijven. Als je op dit moment een slechte liefdesrelatie hebt, kun je je gedwongen voelen om jezelf te veranderen en denken dat je de liefde van de ander moet verdienen. Terwijl het normaal en gezond is om compromissen te sluiten en je een beetje aan te passen, is het veel minder normaal om het te móeten doen omdat je anders minder geliefd zou zijn ("Ik zou je meer liefhebben als je dat deed..."). Het maken van heldere afspraken is een vaak vergeten mogelijkheid, om een relatie op een beter spoor te zetten. Door afspraken te maken (bijvoorbeeld om samen te gaan eten op een bepaalde tijd of om elkaar even te zien tijdens lunchtijd), verbind je de twee vaak gescheiden levens (buitenshuis en werk met thuis en privé).

Klaar zijn voor de liefde

Van de ontmoeting tot aan het aangaan van een gezonde romantische relatie, zijn er verschillende stadia. Denk dan vooral aan de emotionele etappes en niet aan de tijdsduur want daar is geen standaard voor te bepalen. Sommigen zullen na een jaar willen trouwen, terwijl anderen tien jaar nodig hebben om die stap te maken. Je hoeft er alleen maar klaar voor te zijn.

Relatie Etappes

1.De ontdekking

Ontdekking is het begin van de relatie. Het is het moment van (intense) verleiding dat vaak bestaat uit het tonen van de positieve kanten en het genieten van een euforisch gevoel. In het algemeen is het ook een tijd waarin de liefdevolle relatie emotioneel instabiel is: liefde en vertrouwen worden beetje bij beetje geboren. In deze periode kun je ook definiëren wat je van de relatie verwacht. Is het een serieus commitment, bestemd voor de lange termijn? Is het eerder een gepassioneerde relatie met sterke emoties, maar niet noodzakelijkerwijs leidend naar een langdurig samenzijn? Het is gewoon een kwestie van het eens zijn met jezelf en je verwachtingen.

2.De evolutie van de relatie

Na de ontdekkingsfase begint de liefdesrelatie zich emotioneel te verstevigen. Dit zijn de eerste lessen van de cursus die "relatie" heet ofwel "de eerste afslag" op de weg van jullie partnerspel. Dit is het moment waarop jullie de aard bepalen van de band die jullie verenigt; wordt het voor lange duur, wordt het een kortere relatie, is het "just for fun"? Deze vaststelling kan op verschillende manieren tot uitdrukking worden gebracht. Sommigen zullen het verwoorden (met een "Ik hou van je", of met allerlei liefdesboodschappen per app bijvoorbeeld), anderen zullen het concretiseren door grotere projecten te verwoorden zoals een baby, een huwelijk of aankoop van een huis. Weer anderen zullen deze vragen eerder open laten, meer bij de dag leven en zich laten dragen door het dagelijks leven en de gebeurtenissen.

3.Moeilijkheden die voortvloeien uit de aard van de relatie

In het begin van een relatie kan de grootste moeilijkheid juist ontstaan uit het bepalen van de aard van die relatie. We hebben het ook over timing. Als jullie heel verschillend kijken naar de aard van de relatie kan het zijn dat je je niet meer in de pas met je partner voelt lopen. Als je het gevoel hebt dat je in een serieuze relatie zit en bereid bent om iets groters aan te gaan - zoals een huwelijk, de geboorte van een kind of de aankoop van een huis - terwijl je partner je relatie meer vrijblijvend ervaart, kan er makkelijk een kloof ontstaan tussen jullie wensen en ambities. In dat geval is het noodzakelijk om individueel de balans op te maken. Pas er voor op dat je je eigen wensen niet naast je neerlegt om de ander te behagen of niet te kwetsen. Het aangaan van een verbintenis betekent niet dat je overal dezelfde meningen en voorkeuren over hebt. Maak duidelijke afspraken over wat ieder van jullie belangrijk vindt. Omdat vertrouwen het fundament van een relatie is, moet er wél voldoende overeenstemming zijn over hoe de relatie wordt vormgegeven en voortgezet.