Flessenpost

Een boodschap uit een ver verleden, geeft inzicht in het heden!

Bijzondere "Fleschenpost", geschreven door een onbekende maar wijze zeeman in een ver verleden, is nu aangespoeld op deze pagina. De zeeman schreef wijze, voorspellende spreuken en stopte ze in een fles. De whiskeyflessen, zonder verder nut en uiteraard ontdaan van hun oorspronkelijke inhoud, werden in diepe wateren gegooid, doorkruisten menig golfstroom en doorstonden heel wat stormen. Heelhuids aangekomen en verzameld door Horoscoop Orakel, kun jij er elke dag je voordeel mee doen.

Flessenpost is bedoeld als aanwijzing. Dit Orakel kan je helpen om een andere of betere richting voor jezelf te bepalen. Neem bij belangrijke levensvragen contact op met een medium, helderziende of paragnost

Random Plaatje

Wist je dat...

flessenpost

132 jaar oude flessenpost

Het oudst bekende flessenpost-bericht ter wereld werd ontdekt door een echtpaar in West-Australië.
Zij vonden een 132-jarige fles jenever toen ze in de duinen liepen. De vrouw raapte de fles op, omdat ze vond dat deze misschien goed uit zou zien op een van haar keukenplanken. Deskundigen van het West-Australisch Museum bevestigden, dat de boodschap en de fles echt waren en dat de bijzondere vondst ooit vanuit een Duits schip in het water was gegooid. Binnen in de fles bevond zich een in het Duits gedateerde papierrol van 12 juni 1886. Aangenomen wordt dat de fles en de papierrol in een zo goede staat verkeerden, omdat het geheel onder een laag vochtig zand had gelegen.

108 jaar oude flessenpost

Het op één na oudste flessenpost-bericht zat in een fles van 108 jaar oud. "Er steekt iets uit het zand" zei mevrouw Illman tegen haar vriendin, toe zij al wandelend op het strand van Wedge Island bijna over de fles struikelde. Ook zij vonden dat de fles er erg decoratief uitzag en mevrouw Illman wilde hem graag in haar bibliotheek neerzetten. Het document in de fles was erg vochtig, strak opgerold en vastgebonden met een koord. De vriendinnen droogden het en toen ze het openden zagen ze dat het was beschreven in een nauwelijks leesbaar Duits schrift.

Authentieke flessenpost

Dr. Ross Anderson, assistent-conservator Maritieme Archeologie van het West Australisch Museum vond het een buitengewone ontdekking. Hij raadpleegde collega's in Nederland en Duitsland voor meer informatie. "Buitengewone ontdekkingen vereisen buitengewoon bewijs," zei Dr. Ross Anderson. Bij een zoektocht in Duitse scheepsarchieven werd het oorspronkelijke weerlogboek van het zeilschip "Paula" gevonden. Op 12 juni 1886 werd een overboord gegooide drijffles geregistreerd. De datum en de contactgegevens waren precies hetzelfde als de boodschap in de fles. Ook het handschrift in het dagboek en de boodschap kwamen overeen.

Boodschap van de drijf-fles uit 1886

"Deze fles werd overboord gegooid op 12 juni 1886, op 32° 49" breedtegraad, 105° 25′ zuiderbreedte en 105° 25′ oost Greenwich.
Van: Bark (Zeilschip) Paula, Haven: Elsfleth, kapitein: D[onleesbaar], op zijn reis van Cardiff naar Macassar. De vinder wordt verzocht de inhoud van de fles naar het Duitse marineobservatorium in Hamburg of naar het dichtstbijzijnde consulaat te sturen en terug te keren naar hetzelfde agentschap na het invullen van de informatie op de achterkant."

Duizenden flessen

Tussen 1864 en 1933 werden duizenden flessen vanuit Duitse schepen in de wereldzeeën gegooid. De kapiteins schreven details zoals datum, coördinaten en naam van het vaartuig op de brief binnenin de fles.

© 2018 Horoscoop Orakel