Ken Jezelf Orakel

Hoe goed ken jij jezelf?

We hebben een veelvoud aan eigenschappen; positieve, minder positieve, bewuste en onbewuste. Als je jezelf meer wilt leren kennen, dan is het "Ken Jezelf Orakel" een aanrader. Laat je verrassen door nieuwe inzichten over jezelf. Het Orakel laat jou niet eindigen zonder aan te geven hoe je je persoonlijke “doel” kunt bereiken. Want het “wat” is één ding, maar het “hoe” is geheel iets anders. Concentreer je steeds een paar tellen voordat je op de Orakelknoppen drukt. Het Orakel geeft inzichten en daarom kun je dit Orakel elke dag weer raadplegen.

Dit Orakel is bedoeld als aanwijzing en kan je helpen om een andere of betere richting voor jezelf te bepalen. Neem bij belangrijke levensvragen contact op met een medium, helderziende of paragnost


Hoe voel jij je als je goed in je vel zit?

Random Ram

Hoe zou jij je voelen als je meer jezelf zou zijn?

Random Stier

Wat laat je zien als je iets geweldig vindt?

Random Tweeling

Wat heb je nodig om je dromen te kunnen verwezenlijken?

Random Kreeft

Welke eigenschap stoort je in anderen?

Random Weegschaal

Wat is jouw verborgen schaduwkant?

Random Schorpioen

Welke eigenschap is (onbewust) jouw grootste kracht?

Random Leeuw

Welke eigenschap zou je graag meer willen laten zien?

Random Maagd

Waarop ben je gericht als je contact maakt met jezelf?

Random Boogschutter

Geluk zit in jezelf en is in principe niet afhankelijk van jouw omgeving.
Wat heb je nodig om meer contact te maken met jezelf?

Random Steenbok

Heb je hier hulp bij nodig? Er zijn mensen die jou goed op weg kunnen helpen.
Bel ze en ontmoet jezelf.


Wist je dat...


Ken Jezelf

Het "Ken Jezelf Orakel" is een leuke manier om bezig te zijn met zelfkennis. Het Orakel laat je eigenlijk een kleine reis maken van de persoonlijkheid naar de diepere lagen van "wie je echt bent". Sommige antwoorden zullen herkenbaar voor je zijn en sommige antwoorden zijn juist bedoeld om wat indringender naar jezelf te kijken. Enkele vragen dagen je zelfs uit om onbewuste delen in je bewustzijn te brengen. Op die manier helpt het Orakel jou, om jezelf beter te leren kennen.

Persoonlijke ontwikkeling

Als we het hebben over "persoonlijke ontwikkeling", dan hebben we het meestal over manieren om onszelf te richten op succes. De verschillende methoden die daarvoor worden gebruikt hebben een aantal dingen met elkaar gemeen. Wat we leren is, hoe we zo effectief mogelijk kunnen handelen om succesvolle resultaten te behalen. Het gaat dus om resultaatgerichte methoden met als doel: meer liefde, meer succes, meer zelfvertrouwen of genezing. Er wordt aangegeven hoe we ons persoonlijk ontwikkelen door stress te verminderen, emoties te beheersen of de communicatie te verbeteren. Parallel aan deze wijdverbreide stroming, is er nog een andere stroming die niet is geïnteresseerd in de bevestiging van het zelf, maar -in tegendeel- in het oplossen van het ego. Deze stroming is gericht op ons echte wezen en het transpersoonlijke. Het hebben van succes is niet langer belangrijk en de focus bij deze manier van persoonlijk ontwikkelen wordt verlegd naar innerlijke expansie en het overschrijden van de grenzen van het "zelf". We betreden een ander niveau van de werkelijkheid. We komen weer meer in contact met onze essentie, ons essentiële wezen, ofwel: het Echte in onszelf.

Zelfbewustzijn

Net zoals de term "persoonlijke ontwikkeling" verwarrend en misleidend kan zijn, zo is het het ook met de term "zelfbewustzijn". Ons zelfbewustzijn is slechts één element van ons hele bewustzijn, maar laat zich vaak zien als een tirannieke koning die de strijd aangaat met ons diepste wezen. Zolang het zelf oppermachtig blijft, is innerlijke (en uiterlijke) vrede niet mogelijk. Zolang het ego de alleenheerschappij heeft, op zoek naar meer macht, prestige of succes, verhindert de interne en externe strijd ons, om écht met onze medemensen in verbinding te staan. Zonder zweverig of onrealistisch te zijn, kunnen we ons open stellen voor een bredere, gevoeligere en genereuzere dimensie van het bestaan. We hoeven geen monnik, fakir of yogi te worden en we hoeven het wereldlijke leven ook niet de rug toe te keren, integendeel. Spiritualiteit en het aardse kunnen en moeten goed samen gaan. In spirituele zin betekent het woord "zelfbewustzijn" dan ook, dat we ons enerzijds bewust zijn van hetgeen écht is in ons, anderzijds en op een nog dieper en meer vergevorderd niveau; dat het Zelf zich bewust is van Zichzelf.

© 2018 Horoscoop Orakel