Grote Arcana

grote arcana


Verbonden met alle elementen.

Staan symbool voor Hoofdzaken in je Leven.

Geven iets aan over belangrijke gebeurtenissen en eigenschappen.

Alle Tarotkaarten van de Grote Arcana op een rij

De Dwaas

De Dwaas

Kernwoorden : Levenslust, Zorgeloos, Naïviteit, Vrolijk

De Dwaas staat voor zorgeloosheid en een goed humeur. Tegelijkertijd wordt er gewaarschuwd voor naïviteit. Blijf in verwondering, maar wel met beide benen op de grond. Het leven is mooi!

De Magiër

De Magiër

Kernwoorden : Zelfbewust, Succesvol, Intuïtie, Eenheid

De Magiër is allesomvattend. Vanaf nu kan het alleen beter gaan. Alles is mogelijk! Elk pad dat je nu volgt kan succesvol zijn. Magische dingen komen op je pad en laten je volop en met verwondering in het leven staan.

De Hogepriesteres

De Hogepriesteres

Kernwoorden : Ontvankelijk, Intuïtie, Zielsverwantschap

Een prachtige intuïtieve kaart. Denk niet teveel na en laat je leiden door je gevoel. Er zal meer evenwicht zijn (of nodig zijn) tussen hoofd en Hart. Volg de stem van je Hart en reageer intuïtief!

De Keizerin

De Keizerin

Kernwoorden : Artistiek, Vruchtbaar, Inzicht, Nieuw

Een kaart van ideeën en mogelijkheden. Jouw wensen kunnen uitkomen als jij ze serieus neemt. Wat je nu neerzet kan voor langere tijd gevolgen hebben op een positieve manier. Jouw uitstraling is zelfverzekerd.

De Keizer

De Keizer

Kernwoorden : Disipline,Zekerheid, Nuchter, Orde


Een kaart die je de kans geeft om alles heel verstandelijk te benaderen. Vergeet je gevoelens en emoties niet en wees niet te streng. De scherpte waarmee je kunt denken geeft nieuwe kansen. Stabiliteit kan op komst zijn.

De Hogepriester

De Hogepriester

Kernwoorden : Bescherming, Roeping, Bewustzijn, Groei


De Hogepriester geeft (zelf)vertrouwen. Laat twijfels los en sta stil bij de diepere dingen van het leven. Luister goed naar je verlangens en durf een stap dichter bij jezelf te komen. Je bent op de goede weg.

De Geliefden

De Geliefden

Kernwoorden : Openheid, Geluk, Onvoorwaardelijk


De deur naar je Hart gaat open! In een relatie betekent het. dat de Liefde voor elkaar opbloeit. Voor een single kan er nieuwe Liefde komen. Een situatie kan op zachtere manier worden aangepakt. Ontdek je zachtheid!

De Zegewagen

De Zegewagen

Kernwoorden : Vooruitgang, Vreugde, Succes, Zelfbewust


De Zegewagen staat voor succes. Het kan een keerpunt zijn in een lastige situatie. Durf te geloven, dat er succes op je pad komt. Er zit meer kracht in jezelf dan jij je realiseert. Doe er iets mee en wees verwonderd!

Kracht

Kracht

Kernwoorden : Harmonie, Passie, Moed, Hartstocht

Een kaart vol met innerlijk vuur! Het kan zijn dat er meer kracht nodig is of dat er juist veel kracht aanwezig is in jou. Voel wat nu het beste past en zie het als mogelijkheid om iets mee te doen!

De Kluizenaar

De Kluizenaar

Kernwoorden : Terugtrekken, Diep inzicht, Ware Zel f

De Kluizenaar staat voor Wijsheid in Stilte. Trek je regelmatig terug in je innerlijke wereld en stel belangrijke vragen. Voel je niet alleen: Het kan nu juist een tijd zijn van innerlijke groei.

Rad van Fortuin

Rad van Fortuin

Kernwoorden : Overmacht, Onvoorspelbaar, Lot, Moed

Het kan alle kanten op gaan! Ook met jou. Je hebt je lot in eigen handen. De uitkomst is nog niet duidelijk. Maar je hebt er zelf grote invloed op. Realiseer je, dat het niet fout kan gaan. Durf in het diepe te springen.Gerechtigheid

Gerechtigheid

Kernwoorden : Nuchterheid, Oprechtheid, Plichtbewust

Het is de hoogste tijd voor eerlijkheid. Het kan gaan om een situatie die tot oplossing komt. Het kan ook gaan om openheid van iemand naar jou of van jou naar iemand anders. Onderzoek wat voor jou van toepassing is!De Gehangene

De Gehangene

Kernwoorden : Vertraging, Spirituele groei, Overgave

Tijd voor overgave! Deze kaart komt op je pad als er onverwachte dingen op je pad kunnen komen. Spirituele groei is belangrijk. Je voelt je niet langer vast zitten. Je kunt vrijheid ervaren door Overgave


De Dood

De Dood

Kernwoorden : Loslaten, Bevrijding, Einde & Begin

Laat je niet afschrikken door deze kaart. De Dood vertelt je, dat er een volledige ommekeer komt. Er is een totaal andere situatie op komst die jou de kans geeft om iets te laten transformeren in iets veel beters.Matigheid

Matigheid

Kernwoorden : Genezing, Innerlijk Evenwicht,Loslaten

Alleen de belangrijke dingen moeten aandacht krijgen. Laat overbodige zaken los. Het kan gaan om bezigheden of om iets materieels. Laat los en (be)houd het mooiste. Danontstaat plek voor iets nieuws.

De Duivel

De Duivel

Kernwoorden : Kernwoorden:Machteloos, Afhankelijk, Verleiding, Sluw

De kaart van schaduwkanten. Durf ze te zien! Hierdoor kun je ze transformeren in Liefde. Als je vast zit in een moeilijke situatie kun je er uit loskomen door je niet langer te laten meeslepen. Een mooie verander-kaart!

De Toren

De Toren

Kernwoorden : Onzekerheid, Angst, Loslaten, Verandering

De Toren is een turbulente kaart. Er kan angst zijn om te falen of er kan daadwerkelijk iets fout gaan. Laat je niet uit evenwicht brengen. Er zijn belangrijke veranderingen op komst en het kan alleen beter worden.

De Ster

De Ster

Kernwoorden : Kernwoorden:Inspiratie,
Wijsheid, Hoop, Inzicht

De Ster is een erg positieve kaart. Het is een kaart van rust en inspiratie. Lichtpuntjes zijn overal zichtbaar als jij ze wil zien. De Ster geeft hoop en je mag geloven in een mooie toekomst.

De Maan

De Maan

Kernwoorden :  Verlangens, Emoties, Gevoelig, Dromen

De Maan kan je wat onzeker maken. Tegelijkertijd kun je romantiek ervaren. Je emoties kunnen alle kanten op gaan. Het is tijd om dit te herkennen en er iets positiefs mee te doen. Maan staat ook voor dromen & wensen


De Zon

De Zon

Kernwoorden : Optimisme, Levenslust, Warmte, Inzicht

Een kaart vol optimisme! Alles ziet er zonnig uit. De Zon helpt je om de zonnige kant van jouw leven te zien. Laat jouw energie stromen en er komen mooie dingen op je pad. Laat je aanmoedigen door de Zon.

Het Oordeel

Het Oordeel

Kernwoorden : Bevrijding, Zelfverwerkelijking, Omslag

Een kaart van verlossing. Laat oude denkpatronen los en bekijk alles van meerdere kanten. Bevrijd jezelf van vastgeroeste ideeën en durf dieper te kijken in jouw innerlijke wereld. Verandering is op komst!

De Wereld

De Wereld

Kernwoorden : Voltooïng, Eenheid, Harmonie, Succes

De Wereld ligt aan je voeten! Deze kaart leert je over Eenheid en Heelheid. Er komen nieuwe kansen op jouw levensweg. Omarm ze en zie de vele mogelijkheden die je hebt. Tijd om jouw plek in te nemen!

Tarotleggingen zijn bedoeld als aanwijzing. Deze kunnen je helpen om een andere of betere richting voor jezelf te bepalen. Neem bij belangrijke levensvragen contact op met een medium, helderziende of paragnost