Random Image

Lees hieronder over Astrologie

kristallen bol

Astrologie

Wat is Astrologie?
Nabije en zeer ver verwijderde sterren en planeten en hun invloed op alles dat leeft, vormen het studie object van een astroloog die zich heeft gespecialiseerd in de astrologie. Astrologie bestudeert de invloed van kosmische objecten. De positie die zon, maan, sterren en planeten op het moment van de geboorte innemen, wordt verondersteld doorslaggevend te zijn voor de persoonlijkheid van een mens.

Astrologie: sterrenbeelden en horoscopen

De meest bekende vorm van astrologie is de leer en duiding van een geboortehoroscoop aan de hand van de sterrenbeelden. Ram, Stier, Tweeling, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen vormen de twaalf tekens van de dierenriem. Zij worden gebruikt in de westerse zonneteken-astrologie.

Astrologie: Zo boven, zo beneden

Astrologie gaat ervan uit dat al het bestaande (onzichtbaar) met elkaar is verbonden. Net zoals eb en vloed door de maan worden aangestuurd, zo hebben alle kosmische objecten invloed op alles dat leeft.

Wat doet een astroloog?

Een astroloog is een adviseur die zich heeft bekwaamd in de kennis van positie en invloed van hemellichamen. Hij geeft je inzicht over je mogelijkheden aan de hand van horoscopen en symboliek. Je kunt je eigenschappen herkennen in de duiding die in een geboortehoroscoop besloten ligt en leert hierdoor niet alleen je mogelijkheden maar ook je beperkingen kennen.

Een astroloog als adviseur

De meeste astrologen zijn gespecialiseerd in een of meerdere astrologische gebieden: klassiek, psychologisch, financieel etc. Ook bedrijven vragen regelmatig adviezen over toekomstige transacties of gebeurtenissen en in sommige culturen is dat meer regel dan uitzondering.

Chinese Astrologie
In tegenstelling tot de westerse astrologie die de Zon als vertrekpunt heeft, baseert de chinese astrologie zich op de Maan. Toch zijn er veel overeenkomsten tussen de dierenriemtekens van beide stromingen.

Chinese Astrologie: Maanjaren
De chinese kalender begint op de tweede nieuwe maan van elk nieuw jaar. Elk mens bestaat niet uit slechts één maar uit drie dieren. Zo ben je zowel een jaardier (geboortejaar) als een maandier (geboortemaand) als een innerlijk dier (geboortetijd). Het jaardier staat voor het gedrag in de buitenwereld; het maandier is beslissend in de vorming van de persoonlijkheid; het innerlijk dier staat voor het innerlijk leven.

© 2018 Horoscoop Orakel