Dit moet je weten over de Sterrenbeelden

Deze pagina met sterrenbeelden is bedoeld als aanwijzing. Deze kan je helpen om een andere of betere richting voor jezelf te bepalen. Neem voor een persoonlijke duiding contact op met een astroloog, medium of helderziende

Sterrenbeeld Ram

Mensen met het sterrenbeeld Ram zitten vol energie en zijn levendig. Ze zijn open en eerlijk. Ze houden van nieuwe uitdagingen en ze kunnen impulsief reageren.

Ram en de Liefde

Iemand met sterrenbeeld Ram is hartstochtelijk. Ram heeft de neiging om in de Liefde het avontuur en de opwinding van iets nieuws op te zoeken. Ram kan in het leven meerdere malen het gevoel hebben "de Ware" te hebben gevonden, waardoor er teleurstelling kan zijn in de Liefde. Ram is erg trouw als hij of zij eenmaal de Liefde van zijn of haar leven heeft gevonden. Ram zorgt binnen de relatie voor spanning, afwisseling en beweging, waardoor een relatie bijna niet in een sleur terecht kan komen.

Ram: spontaan & energiek

Een Ram kan moeilijk iets verbergen: Het is een open boek. Het is makkelijk om een Ram goed te leren kennen, alhoewel de diepste gevoelens alleen worden gedeeld met de mensen die hem of haar dierbaar zijn. Ram neemt makkelijk initiatief en gaat problemen niet uit de weg. Ram houdt van vrijheid en geeft nogal tegengas als iemand probeert om hem of haar iets aan te praten. Het temperament van de Ram is groot en alles wordt intens beleefd. Ram kan snel boos zijn, maar zodra de boosheid is geuit is de boosheid meteen weg. Ram kan niet makkelijk in teamverband werken, tenzij hij of zij een duidelijk eigen verantwoordelijkheid heeft binnen dat team. Ram kan zich makkelijk ergens impulsief instorten. Als hij of zij merkt dat het niet de juiste keuze was, dan wordt het makkelijk losgelaten en een nieuw project aangepakt. Ram kan niet tegen oneerlijkheid!

sterrenbeeld ram

Sterrenbeeld Stier

Mensen met het sterrenbeeld Stier hebben grote aantrekkingskracht en houden van lichamelijk contact. Ze houden van zekerheid en zijn erg trouw.

Stier en de Liefde

Alhoewel de Stier een grote aantrekkingskracht heeft op anderen, is hij zich daar over het algemeen niet bewust van. Ze zijn niet snel verliefd. Stier is trouw en verwacht dit ook van zijn of haar partner. Eerlijkheid is belangrijk. Er is geen grote drang naar avontuur, maar juist behoefte aan regelmaat. Lichamelijk contact is in een relatie belangrijk voor de Stier.

Stier: Geduldig & Rustig

Iemand die is geboren onder het sterrenbeeld Stier is over het algemeen heel rustig en geduldig. Doorzettingsvermogen is in grote mate aanwezig en Stier zal altijd doorgaan totdat het doel dat hij of zij voor ogen had ook daadwerkelijk is bereikt. Stier is een aangename vriend, maar als Stier eenmaal boos is, dan is dat ook voor lange tijd. Stier houdt van luxe en comfort. Hij is het liefst in een omgeving, met degelijke spullen. Het karakter van een Stier is evenwichtig.

sterrenbeeld stier

Sterrenbeeld Tweelingen

Mensen met het sterrenbeeld Tweeling doen het teken eer aan: Ze hebben vaak twee duidelijk verschillende kanten. Tweeling is sociaal, vrolijk en houdt van een goed gesprek.

Tweeling en de liefde

Ben je geboren onder het sterrenbeeld Tweeling? Dan heb je behoefte aan en voorkeur voor afwisseling. Het duurt lang voordat je de juiste partner hebt gevonden, maar eenmaal een keuze gemaakt, dan kan het gaan om een relatie voor lange duur. Toch ontstaat er onrust en ga je je vervelen, als een situatie te lang hetzelfde is. Afwisseling binnen een relatie is dus belangrijk. Iemand die Tweeling is, heeft aantrekkingskracht op veel mensen. Behoefte om in het middelpunt van belangstelling te staan is in grote mate aanwezig. Diepste gevoelens worden echter alleen gedeeld indien iemand dichtbij staat en dierbaar is.

Tweeling: Veelzijdig en Extravert

Over het algemeen houdt een tweeling van afwisseling. Altijd op zoek naar iets nieuws! Een tweeling heeft iets heel vrolijks en speels. De grootste vijand voor de Tweeling is sleur. Op sociaal gebied is Tweeling erg sterk. Er is behoefte aan veel contacten en die worden ook constant opgezocht. Verdriet blijft nooit lang hangen. Een Tweeling kan makkelijk worden afgeleid en vrij snel weer heel vrolijk zijn. Tweelingen zijn over het algemeen vrolijke mensen! Dit lijkt misschien oppervlakkig, maar dat is beslist niet zo. Tweeling denkt snel en leert graag nieuwe dingen.

sterrenbeeld tweeling

Sterrenbeeld Kreeft

Mensen met het sterrenbeeld Kreeft zijn zorgzaam en sensitief. Kreeft heeft het vermogen om de dingen helder te zien en houdt van romantiek.

Kreeft en de Liefde

Kreeft is erg zorgzaam, ook ten opzichte van zijn of haar partner. Kreeft is geneigd om weinig woorden te gebruiken als het gaat om het uiten van emotie en gevoel. Dit komt, doordat Kreeft meent dat anderen net zo gevoelig zijn als Kreeft zelf is, en dus er vanuit gaan, dat uitspreken van gevoel niet nodig is. De ander weet wel wat in hem omgaat! In een relatie is Kreeft heel trouw. Ook houdt Kreeft van Romantiek, maar is wel in eerste instantie erg voorzichtig met overgave aan Liefde.

Kreeft: Sensitief & Warm

De gevoeligheid van Kreeft is erg verfijnd. Kreeft heeft hierdoor snel een gevoel geraakt te zijn. Dit wordt echter niet snel uitgesproken. Kreeft kan moeilijk loslaten, wat lastig kan zijn bij verwerking van trauma's. Kreeft is in staat om "tussen de regels door te lezen". Elk gebaar valt op voor Kreeft en alles wordt goed geïnterpreteerd. Kreeft is in staat om de kern van een probleem te benoemen en kan met zijn of haar inzichten anderen verrassen. Als er een negatieve sfeer is, dan voelt Kreeft dat onmiddellijk. Kreeft vindt het fijn om anderen te helpen en heeft een warme persoonlijkheid.

sterrenbeeld kreeft

Sterrenbeeld Leeuw

Mensen met het sterrenbeeld Leeuw hebben een warme persoonlijkheid. Ze leren graag iets nieuws en ze houden er van om in het middelpunt van de aandacht te staan.

Leeuw en de Liefde

Iemand die geboren is onder het sterrenbeeld Leeuw is erg gevoelig voor romantiek. Aanvankelijk -in het prille avontuur van de Liefde- kan Leeuw erg zoekend zijn en meerdere korte relaties hebben. Leeuw denkt in die periode snel verliefd te zijn. Met zijn romantische aard wil hij zijn geliefde verwennen. Het gaat echter vaak om korte verliefdheden, die snel weer over waaien. Zodra Leeuw eenmaal écht verliefd is herkent hij het verschil en geeft hij zich helemaal over. Hij kan dan trouw zijn voor het leven. Deze zelfde trouwheid verwacht hij of zij ook van de partner. Alhoewel Leeuw een geboren leider is, heeft hij in de relatie geen behoefte aan dominantie. De Leeuw is een trotse geliefde!

Leeuw: Wilskrachtig & Respectvol

Leeuw laat makkelijk gevoelens zien, zeker in een relatie. Maar hij heeft hiervoor soms wel een uitnodiging nodig van de ander. De wilskracht van een Leeuw is krachtig. Een genomen besluit wordt niet snel gewijzigd. Leeuw kan hard werken en heeft een groot doorzettingsvermogen. Soms kan hij ook lui zijn, maar het lukt hem of haar goed om een evenwicht te vinden tussen werken en ontspanning. Leeuw staat graag in het middelpunt van de aandacht. Veel leidinggevenden zijn dan ook geboren onder dit sterrenbeeld. Leeuw houdt van respect. Zelfrespect is hierbij net zo belangrijk als respect voor anderen. Leeuw heeft een warme persoonlijkheid en heeft tegelijkertijd een trotsheid. Leeuw houdt van openheid en eerlijkheid. Leeuw is ook leergierig. Hij is bereid om te leren (ook van zijn fouten) en een bewust leven te leiden.

sterrenbeeld leeuw

Sterrenbeeld Maagd

Mensen met het sterrenbeeld Maagd houden van orde en netheid. Ze besteden aandacht aan hun uiterlijk want ze zien graag mooi uit. Maagd is heel behulpzaam.

Maagd en de Liefde

Iemand die is geboren onder het sterrenbeeld Maagd wil het liefst perfect en volmaakt zijn. Ook in een relatie. Maagd wil dé perfecte geliefde zijn! Maagd geeft zich niet makkelijk over aan een verliefdheid. Het kan zelfs erg lang duren! Eenmaal verliefd, dan is het voor hele lange tijd. Maagd is in staat om een langdurige relatie te onderhouden. Hij of zij zal er alles aan doen om problemen binnen de relatie op te lossen en uit te praten.

Maagd: Perfectionistisch & Gevoelig

Maagd houdt van netheid. Een rommelige omgeving is "not done". Bij alles wat Maagd doet wordt er gestreefd naar perfectionisme. Maagden vinden het fijn om anderen te helpen. Ze zetten er zelfs hun eigen zaken voor aan de kant. Over het algemeen wordt iemand met sterrenbeeld Maagd erg gewaardeerd door anderen. Maagd vindt dit fijn. Maagd kan erg goed een situatie inschatten en overzien. Ook hebben ze een grote mensenkennis. Ze doorzien anderen makkelijk. Chaos op de werkplek is niet werkbaar voor een Maagd. Maagd heeft een aangename persoonlijkheid, waardoor Maagd erg geliefd is.

sterrenbeeld maagd

Sterrenbeeld Weegschaal

Weegschaal als Sterrenbeeld? Dan ben je een sociaal persoon. Relaties zijn belangrijk voor je. Je bent gevoelig en hebt een warme aard.

Weegschaal en de Liefde

Is jouw partner een Weegschaal? Dan heb je geluk! Een van de meest betrouwbare sterrentekens in de Liefde is Weegschaal. Omdat de Weegschaal nogal kieskeurig is op gebied van Liefde, wordt hij of zij moeilijk verliefd. Eenmaal verliefd dan is het ook voor zeer lange tijd. Weegschaal is trouw, charmant en erg vriendelijk. Ze zullen er alles aan doen om geen problemen te krijgen binnen hun relatie.

Weegschaal: Wikken en wegen

Iemand met het sterrenbeeld Weegschaal zal niet makkelijk een beslissing nemen. Alles wordt gewikt en gewogen. Een Weegschaal heeft de vaardigheid om meerdere kanten van dingen te overzien. Dat maakt het lastiger om keuzes te maken. Op latere leeftijd zal dit makkelijker worden, omdat er sneller een overzicht kan worden gemaakt van alle kanten van een probleem of situatie. Weegschaal heeft een sterke wilskracht. Eenmaal een keuze gemaakt, dan is het ook een vrij vaste keuze.

sterrenbeeld weegschaal

Sterrenbeeld Schorpioen

Mensen met het sterrenbeeld Schorpioen zijn krachtig en vrolijk. Ze hebben een mysterieuze kant, waardoor ze niet altijd begrepen worden. Ze houden van gezelligheid.

Schorpioen en de Liefde

Voor schorpioen is diepgang erg belangrijk binnen een relatie. Schorpioen houdt van lange één op één gescprekken. In een relatie heeft Schorpioen vaak bevestiging nodig. Schorpioen is zelf erg trouw en verwacht dit ook van jou als liefdespartner. Schorpioen heeft er moeite mee om gevoelens te kunnen uiten en verwoorden. Is jouw partner Schorpioen? Dan kun je hem of haar helpen om gevoelens uit te spreken. Als Schorpioen van iemand houdt, dan doet hij dat in volle overtuiging en met hart en ziel.

Schorpioen: Sterke persoonlijkheid & Introvert

Schorpioen kan voor zichzelf heel gecompliceerd zijn. Hij of zij is trots maar ook gevoelig. Het is voor Schorpioen lastig om het over deze gevoelens te praten. Schorpioen is vrolijk van aard, maar gaat daarentegen wel snel in de weerstand. Eenmaal boos, dan is het voor hem of haar moeilijk om er overheen te stappen. Boosheid blijft vaak lang hangen. Schorpioen kan raadselachtig overkomen en wordt niet door iedereen begrepen en dat vindt hij of zij niet altijd fijn.

sterrenbeeld schorpioen

Sterrenbeeld Boogschutter

De Boogschutter is een positief ingesteld sterrenbeeld en is nieuwsgierug van aard. Over het algemeen is hij sociaal ingesteld en anderen genieten graag van zijn/haar gezelschap.

Boogschutter en de liefde

Boogschutter kan heel avontuurlijk zijn in de Liefde. Ze zijn vrij makkelijk in een relatie, alhoewel ze ook tijd voor zichzelf nodig hebben om een relatie in stand te kunnen houden. Boogschutter is sociaal en ruimdenkend in de Liefde. Heb je een relatie met een Boogschutter? Dan kan er veel afwisseling zijn. Boogschutter wil met je wandelen in de natuur, maar ook aanwezig zijn op feestjes en partijen.

Boogschutter: Zoeker naar kennis

Niet alleen voor de gezelligheid maar ook vaak voor raad en daad vinden anderen de weg naar de Boogschutter. De Boogschutter weet graag het naadje van de kous en is niet te lui om moeite te doen op zoek naar meer kennis. Soms is hij te snel met het trekken van conclusies en breekt hem de onzorgvuldigheid een beetje op.

Boogschutter: Vrijheid hoog in het vaandel

De Boogschutter ervaart grenzen en beperking als erg onprettig en het is dan moeilijk voor hem/haar om er in te ontspannen. Hij is zelfbeheerst en kan behoorlijk gedisciplineerd zijn. Bevelen van anderen strijken hem zeker tegen de haren in en hij of zij zal zich zeker niet meegaand opstellen.

sterrenbeeld boogschutter

Sterrenbeeld Steenbok

Mensen met het sterrenbeeld Steenbok zijn trouw en standvastig. Steenbok kan hard werken en heeft grote ambitie. Verlegenheid kan aanwezig zijn, maar niet niet overdreven.

Steenbok en de Liefde

Een Steenbok zal nooit onbezonnen of impuslief aan een liefdesrelatie beginnen. Een belofte is voor de Steenbok erg belangrijk, dus deze wordt dan ook erg serieus genomen. Is je partner Steenbok? Dan zal hij of zij je niet snel loslaten. Omdat een Steenbok privé en werk nogal eens in elkaar kan laten overlopen, is het niet vreemd als hij of zij verliefd wordt op een collega en er ook daadwerkelijk een liefdesrelatie mee begint.

Steenbok: Standvastig & Praktisch

Een Steenbok is gereserveerd en kieskeurig als het gaat om vriendschappen. Eenmaal bevriend met een Steenbok, dan is het ook vaak voor het leven. Een Steenbok kan verlegen overkomen. Als je jezelf mooier voordoet dan je bent, dan prikt Steenbok er doorheen. Steenbok is niet snel onder de indruk van "grootse verhalen". Alhoewel Steenbok wel voor drama kan zorgen als het om hem of haar zelf gaat.... Steenbok is heel ambitieus en werkt heel hard. Het leven wordt heel serieus genomen!

sterrenbeeld steenbok

Sterrenbeeld Waterman

Mensen met het sterrenbeeld Waterman zijn heel eerlijk en vrij van geest. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kunnen tegelijkertijd standvastig zijn.

Waterman en de Liefde

Alhoewel de Waterman in eerste instantie wat stijfjes over kan komen als het gaat om Liefde, staan ze juist heel open voor Romantiek. Zodra ze zich overgeven aan hun verliefd gevoel, blijken ze plotseling heel romantisch. Binnen een relatie heeft de Waterman veel vrijheid nodig. Soms kan het voor hun partner lijken alsof vriendschappen nét zo belangrijk zijn als de relatie.

Waterman: Vernieuwend én Standvastig

Alhoewel het tegenstrijdig lijkt, kan het wél: Vernieuwend én Standvastig tegelijk zijn. Een Waterman blijft voortdurend op zoek naar nieuwigheden en nieuwe denkbeelden. Eenmaal iets gevonden, dan bijt hij of zij zich daar in vast. Er is standvastigheid en groot doorzettingsvermogen. Waterman kan zeer goed werken in teamverband. Waterman zal altijd kijken naar het beste voor iedereen, inclusief zichzelf.

sterrenbeeld waterman

Sterrenbeeld Vissen

Iemand met het sterrenbeeld Vissen kan zowel sociaal zijn als ook teruggetrokken. Vaak is er evenwicht tussen die twee. Vissen zijn gevoelig, lief, empathisch en heel erg zorgzaam. Is jouw partner Vissen? Dan heb je geluk!

Vissen en de Liefde

Iemand met sterrenbeeld Vissen houdt van romantiek. Hoe romantischer, hoe mooier! Ze kunnen lang op zoek zijn naar hun zielsverwant, omdat ze heel idealistisch beeld hebben van hun geliefde. Eenmaal in overgave aan de verliefdheid, dan ontstaat er extase. Vissen zijn dromerig en houden van mooie plekken, waar ze zich gelukkig voelen. Het blijft een uitdaging om de relatie levend te houden, omdat Vissen altijd volop romantiek zoekt!

Vissen: Empatisch en zorgzaam

Iemand die is geboren onder het sterrenbeeld Vissen kan zich erg goed inleven in anderen. Deze gevoeligheid kan heel lastig zijn, omdat het soms moeilijk kan zijn voor Vissen om te onderscheiden welk gevoel van hun zelf is en welk gevoel van een ander. Veel mensen die hoog sensitief zijn, zijn geboren onder het sterrenbeeld Vissen. Zorgzaamheid is in grote mate aanwezig, wat als gevaar heeft, dat over de eigen grenzen wordt heengegaan. Alhoewel vrijheid erg belangrijk is voor Vissen, ervaren ze niet graag eenzaamheid. Daar worden ze ongelukkig van.

sterrenbeeld vissen