Het Geheim van de Dwaas

De Dwaas is zo dwaas nog niet!

Onthul samen met mij de geheimen van de Dwaas en ontdek meer over jezelf. Het is niet lastig en ik help je stap voor stap!

Het leggen van tarotkaarten is bedoeld als aanwijzing. Deze kan je helpen om een andere of betere richting voor jezelf te bepalen. Vraag bij belangrijke levensvragen om helderziende hulp van een live medium

LET OP: Na elke klik worden de kaarten opnieuw geschud dus dezelfde kaart kan meerdere keren voorkomen in jouw tarotkaarten legging.

De Dwaas lijkt in eerste instantie een dwaas maar...

is hij dat ook? Bekijk de afbeelding van de tarotkaart "De Dwaas". Zodadelijk gaan we verschillende delen van de kaart onder de loep nemen om jouw geheimen te onthullen.

de dwaas

Kaart 1:

We beginnen met de 0. Nul lijkt niets te zijn. Maar deze 0 heeft de vorm van een ei en staat symbool voor het ontstaan van iets nieuws. Bovendien schijnt de zon op 0 en dat zorgt voor extra groei kansen.

Wat voor nieuws kan er komende tijd voor jou ontstaan?

De Dwaas en de 0

de dwaas en de 0

Nieuwe kansen:

Random Leeuw

Kaart 2:

De kaart van de knapzak. Het lijkt dwaas om slechts een knapzak mee te nemen. Echter..... het is juist slim van de Dwaas om niet de hele rugzak van het verleden mee te zeulen. Hoe zit het bij jou? Heb je ook iets vanuit je rugzak in de knapzak gedaan? Deze kaart staat symbool voor dingen die jij uit het verleden hebt kunnen loslaten.

De Dwaas en de Knapzak

De Dwaas en de Knapzak

Verwerkt uit het verleden:

Random Tweeling

Kaart 3:

De kaart van het wapperende kleed. De Dwaas kan makkelijk genieten door vol overgave mee te stromen met wat er is. Het kleed staat hier symbool voor. Hij laat het meewaaien met dat wat er is.
Ben je er klaar voor? Dan mag je op de volgende kaart klikken. Waar zou je meer van kunnen genieten als je bewust in overgave durft te gaan?

De Dwaas en het Kleed

De Dwaas en het Kleed

Hier kun je van genieten:

Random Stier

Kaart 4:

De kaart van de Roos. De Dwaas heeft een witte Roos in zijn hand. Hij neemt Liefde overal mee naartoe. In vol vertrouwen geeft en ontvangt hij Liefde.
Hoe is het momenteel met jouw Liefdes Leven? Klik op de kaart voor nieuw inzicht.

De Dwaas en de Roos

De Dwaas en de Roos

Jouw Liefdesgevoel:

Random Ram

Kaart 5:

De kaart van de Hond. De Dwaas heeft zijn trouwe viervoeter altijd bij zich. Hij voelt zich nooit alleen, ook al bewandelt hij vaak alleen zijn Levenspad. De Hond staat symbool voor jouw sociaal leven. Ben je klaar voor nieuw inzicht? Klik op de kaart voor inzicht in jouw sociaal leven.

De Dwaas en de Hond

De Dwaas en de Hond

Jouw Sociaal Leven:

Random Kreeft

Kaart 6:

De kaart van het onbekende. Vol zelfvertrouwen kijkt de Dwaas naar het onbekende. Hij stapt er niet zomaar in, maar hij verkent stapje voor stapje nieuwe mogelijkheden. De Dwaas geeft je nu een blik in de nabije Toekomst. Klik op de kaart om te zien wat je voor mogelijkheden hebt komende tijd.

De Dwaas en het Onbekende

De Dwaas en het Onbekende

Jouw Toekomst Blik:

Random Maagd

Je bent ver gekomen! Hoe aandachtiger je deze tarot kaartlegging hebt gedaan, hoe meer je hebt geleerd over jezelf. Misschien wil je de kaarten nog eens opnieuw bekijken om nog meer inzichten te ontdekken.

Wist je dat...


De diepere betekenis van de Dwaas

Kaart 0 of kaart 22

De Dwaas kan vergeleken worden met hexagram 24 van de I-Tjing: de Vernieuwing. Deze "vernieuwing" komt tot stand door de terugkeer van het licht in het innerlijk van de mens. De Dwaas is niet op weg naar iets, maar is op de terugweg naar zijn eigen Oorsprong. Daarom ligt deze kaart zowel aan het begin als aan het einde van het Tarotspel. Hoewel de naam "de Dwaas" zou kunnen impliceren, dat hij niet goed wijs is, is hij noch verloren noch gek. Hij is vastbesloten en loopt veilig. Hij weet waar hij naartoe gaat, namelijk naar zichzelf. In zijn bundel draagt hij de wereld, de eenentwintigste Tarotkaart. Zijn Dwaasheid is in werkelijkheid de Goddelijke wijsheid die in deze wereld helaas te vaak wordt waargenomen als pure waanzin. Een hond achtervolgt hem; het lijkt erop dat hij hem probeert vast te houden door zich aan hem vast te klampen. Van oorsprong is het geen hond, maar de jakhals Anubis; de Egyptische God van de doden. Maar zelfs de dood kan hem niet tegenhouden, want de Dwaas is nu "meester van de mysteries van leven en dood".

Betekenissen van de Dwaas:

Involutie, evolutie, vertrek, terugkeer, verlof, terugkeer, regressie, evolueren
Hij is een persoon die ten prooi is gevallen aan een onstuitbare impuls; hij vertrekt, keert terug, evolueert en gaat vooruit.
Zijn situatie: een plotselinge omkering van de situatie, een vertrek, een reis, een overgangssituatie, een passage, een oversteekkoers, een uiteindelijk doel om te bereiken.
Astrologische overeenkomsten: noordelijke en zuidelijke knooppunten van de Maan die samen de as van involutie en evolutie vormen.
Indien de Dwaas als kaart 22 wordt gezien en gelegd, dan betekent de kaart een plotselinge start, een enthousiast initiatief, een reis, een onstuitbare drang vanuit een inzicht, een ontheming, een overgangsperiode, of zijn nummer is O en het gaat om een terugkeer, een regressie, een noodzakelijke involutie vooraleer een grote sprong voorwaarts te maken. Hij kondigt daarom aan dat je vooruit gaat of dat je op jezelf terugkijkt.

Dwaas Interpretaties:

Positieve betekenissen :
Reis, vertrek, terugkeer, aankomst, initiërende passie, verlichting, we gaan naar iemand of ergens, iemand komt naar ons toe, verandering, evolutie, vooruitgang, prestatie, kans om te grijpen, doel.

Negatieve betekenissen:

Onvrijwilligheid, rondzwerven, zwerven, zoeken zonder resultaat of zin, onverantwoordelijkheid, extravagantie, regressie, waanzin, vlucht, fout.

De Dwaas in ons zelf

Uit de Dwaas is de Joker van het gewone kaartspel geboren. De Joker plaatsen we als de situatie moeilijk of wanhopig is. Hij geeft het spel een onverwachte wending en helpt ons geluk te hebben. In het Tarotspel kan de Dwaas overal worden geplaatst. De Dwaas is vrij omdat hij zichzelf heeft bevrijd. Hij komt en gaat volgens zijn verlangens en volgens de mogelijkheden die het leven hem aanreikt. Hij reist uitsluitend met de meest noodzakelijke bagage. De allegorie hiervan laat ons de lichtheid van het leven zien indien we ons van ons ego en onze beperkingen bevrijden. We hebben onnodige mentale en emotionele bagage achter ons gelaten. Omdat zijn ziel vrij is, zal hij zich in alle situaties weten te redden. Hij is een uniek persoon die zich natuurlijk en onverwacht gedraagt; soms verrassend en soms schokkend. In hem vinden we de grootste vrijheid, de grootste evolutie, maar ook mogelijke chaos en waanzin. Het dier dat hem volgt laat ons zien dat het belangrijk is om het dierlijke in onszelf te accepteren en ons ervan bewust te zijn. Op de weg van bewustzijn, moeten we ons eerst van het dierlijke bewust worden om het te kunnen transformeren.

© 2018 Horoscoop Orakel