De Toverspreuk van de Zigeuner

Spreek de magische woorden van de toverformule uit en werp een blik achter de sluier van de toekomst !

Hoe werkt dit? Volg per kaart de instructie en ontdek de waardevolle inzichten die voor jou klaarliggen.
Om een meer persoonlijke en exacte duiding te krijgen, kun je contact opnemen met een live tarotist .

LET OP: Na elke klik worden de kaarten opnieuw geschud.

Dezelfde kaart kan meerdere keren voorkomen in jouw Zigeuner Kaartlegging.

Begin Hier

Zeg in je hoofd:

"Dit ben ik in mijn leven"

Klik dan op kaart 1

Deze kaart geeft jouw huidige situatie weer. De kaart kan een emotie laten zien die er aanwezig is of een bepaalde periode waarin je nu zit.

Random Ram

Tweede Stap

Zeg in je hoofd:

"Dit wil ik een ander geven"

Klik daarna op kaart 2

Deze kaart laat je zien hoe jij op anderen overkomt of hoe jij op anderen wilt overkomen. Hoe ervaar jij zelf wat anderen van jou vinden?

Random Stier

Derde Stap

Zeg in je hoofd:

"Dit is mijn angst en laat mij beven"

Klik daarna op kaart 3

Deze kaart laat jou zien wat je het liefst niet wil, omdat het je afschrikt. Of de kaart laat je zien wat je onbewust tegenhoudt.

Random Tweeling

Vierde Stap

Zeg in je hoofd:

"Dit wil ik nastreven"

Klik daarna op kaart 4

Deze kaart symboliseert jouw achterliggend doel. Hetgeen je nastreeft.

Random Kreeft

Vijfde Stap

Zeg in je hoofd:

"Dit zal ik gaan beleven"

Klik daarna op kaart 5

Deze kaart laat je zien hoe het komende tijd met je gaat en hoe alles gaat verlopen in de komende periode.

Random Leeuw

Zesde Stap

Zeg in je hoofd:

"Dit zal de toekomst mij geven"

Klik daarna op kaart 6

Deze kaart laat zien wat het eerste is dat in de nabije toekomst kan gaan gebeuren.

Random Maagd

Laatste Stap

Zeg in je hoofd:

"Dit betekent veel in mijn leven"

Klik daarna op kaart 7

Deze kaart laat je zien wat voor jou van grote betekenis is. Het kan gaan om een norm of waarde en ook over het bereiken van een doel.

Deze Tarot Legging is bedoeld als aanwijzing. Deze kan je helpen om een andere of betere richting voor jezelf te bepalen. Bij belangrijke levensvragen kun je een goede paragnost, een helderziend consult doen of een live medium raadplegen.

Random Weegschaal

Toverspreuk Zigeuner

Zigeuners hebben hun tradities altijd in ere gehouden. Een belangrijk deel van hun dagelijks leven werd ingenomen door hun geloof en een intuïtief talent voor het paranormale. Tot op de dag van vandaag houden zij vast aan oude rituelen, waaronder het leggen van waarzegkaarten, Tarot kaarten , Lenormand kaarten , Engelen Kaarten en de Kristallen Bol. Voorspellende rituelen worden meestal begeleid door gebed. Zigeuners gebruiken natuurlijke middelen om voorspellingen te bekrachtigen, zoals vuur, kruiden en toverspreuken. Om de Toverspreuk van de Zigeuner te doen heb je geen speciale vraag nodig. Van oorsprong hoort bij elke kaart een bijbehorende spreuk die hardop moet worden uitgesproken voordat je elke kaart trekt. Tegelijkertijd is deze legging flexibel genoeg om de spreuken los te laten. Dan kun je er het volgende voor in de plaats zetten:
Kaart 1. Beschrijft jouw situatie op dit moment
Kaart 2. Beschrijft hoe je jezelf aan de buitenwereld laat zien
Kaart 3. Beschrijft wat je verborgen houdt voor de buitenwereld (en wellicht ook voor jezelf!)
Kaart 4. Beschrijft je doel of wat je graag wilt bereiken.
Kaart 5. Beschrijft de toekomstige trend en het eindresultaat
Kaart 6. Beschrijft wat je daarna kunt verwachten
Kaart 7. Beschrijft de boodschap die alle kaarten samengebundeld voor je hebben.

Wist je dat...?


Zigeuners: Een reizend volk sinds mensenheugenis

De oorsprong van de zigeuners is lange tijd raadselachtig gebleven maar wordt in geografische zin in het Indiase subcontinent geplaatst. Er blijven echter nog een aantal vragen over wat betreft de redenen voor het vertrek van de Roma uit India. De eerste migraties naar het Westen lijken zich al in de 4e eeuw te hebben gemanifesteerd. De Roma, een schijnbaar onaantastbare bevolkingsgroep, bestaande uit ambachtslieden, kooplieden, smeden en muzikanten, werd na opeenvolgende invasies en tumulten verjaagd, tot ze Iran rond de 5e eeuw bereikten.

De Roma

Tussen 1800-1000 v. Chr. werd Noord-India overvallen door verschillende groepen, zoals Perzen, Kelten, Liguriërs en Ariërs (Duitsers). De Roma zouden oorspronkelijk Dravidiërs (Zuid-India) kunnen zijn die zich bepaalde kenmerken van de Arische beschaving hadden toegeëigend. Een beschaving waar het paard en de smederij overheersten. De grammatica en woordenschat van Roma zigeuners, liggen dicht bij het Sanskriet en bij modernere talen zoals Kasherimi, Hindi, Guzrati, Marathi en Nepalees. De linguïstiek is een discipline die goed in staat is om de oorsprong van de zigeuners te specificeren.

Iran

Een legende die voor het eerst werd genoemd door de Arabische historicus Isfahan Hamza in het midden van de 10e eeuw en vervolgens door de Perzische historicus en filosoof Al Firdusi in 1010 in zijn boek Koningen (Shahname) wordt aangehaald, vertelt de aankomst in Perzië van twaalfduizend Lurs, die op verzoek van koning Bahrâm Djoûr als muzikanten waren geworven. Iran blijft een knooppunt voor de geschiedenis van de Roma die vanuit dit land in 2 takken uiteenvallen: de ene gaat naar het Midden-Oosten en de andere naar het westerse Egypte. De eerste pagina's van het eindeloos boek der Nomaden gaat open...

Het Westen

Sinds hun eerste migraties naar het Westen zijn de zigeuners-die lang voor het jaar 1000 uit het oude India kwamen- op tal van manieren blijven bijdragen aan ons culturele leven. Het zijn de zondebokken van onze gevestigde wereld en objecten van de meest primaire sociale afwijzing. De zigeuners komen veelvuldig voor in de literaire en filmische romantiek en blijven tot op de dag van vandaag trouw aan hun zoektocht. Een reis die altijd buiten de talloze technologische en sociale omwentelingen viel. Dankzij hun veelzijdigheid, gevoel voor improvisatie en spelend met tradities en mode, hebben de zigeuners altijd hun stijl aangepast aan degenen die zij tegenkwamen tijdens hun zwerftochten. Maar elke keer als ze weer wegtrokken en hun nieuwe culturele verworvenheden meenamen, waren ze wederom "de vreemden" onder hun nieuwe gastheren.

Zigeuners en hun muziek

Zijn de zigeuners muzikale plagiaatplegers, muzikale uitvinders, puristen of stijlbrouwers? Béla Bartok nam al in 1933 deel aan een onzinnige en overmatig rationele polemiek:

"De term "zigeunermuziek" is uit wetenschappelijk oogpunt onjuist. Wat "zigeunermuziek" wordt genoemd, is Hongaarse wetenschappelijke muziek die door zigeuners wordt gespeeld". Niet zo lang geleden, hekelde de ster-fluitist George Zamfir hoe volgens hem "de zigeuners de Roemeense volksmuziek hebben geperverteerd". Vreemd genoeg was het Zamfir zélf, die maar al te graag graag gebruik maakte van de muzikale inbreng van de zigeuners en er beroemd mee werd. Zoals in vele landen het geval was, werden de zigeuners ook in Hongarije door de meesten met de nek aangekeken. Tot op de dag van vandaag wordt niet gezien, welke verrijkende culturele en creatieve waarden deze bevolkingsgroep wereldwijd vertegenwoordigt. Wat Maurice Ohana over de flamenco zegt, kan op een algemene manier worden toegepast op de zigeunermuziek: "De razende elementen veroveren, verwoesten, vragen en verheffen".

De paradox

De zigeuners leefden in feite in een constante paradox. Soms waren zij als exclusieve bewaarders en spiegels van de cultuur van een land. Tegelijkertijd weigerden zij daadwerkelijk te integreren. Zij stammen uit een tijd waarin het beroep van beroepsmuzikant synoniem was aan schaamte. Het is de geprojekteerde expressie van een zogenaamd "marginaal volk" dat samen met het Joodse volk gedegradeerd werd tot verschoppelingen. Het is een klein wonder, dat dit oude volk haar trots, levensvreugde, muzikaliteit en gevoel voor het paranormale heeft behouden. Op het paranormale vlak, hebben zigeuners en in het bijzonder de zigeunervrouwen een imago van voorspellers of waarzeggers. Van oudsher is het de vrouwen gegeven, om hun buitenzintuiglijke gave te gebruiken en op die manier ook hun financïele steentje bij te dragen. Hoewel de zigeunervrouwen vooral met speelkaarten de toekomst voorspelden, dienden ook de Tarot, de kristallen bol en het koffiedik-kijken als middelen om paranormale informatie te kunnen vertalen in menselijke taal.

Afgunst versus Vrijheid

Zoals Bálint Sárosi in zijn naslagwerk "Zigeunermuziek" citeert, moedigde de Hongaarse broederschap van vrijmetselaars in 1785 het volk aan, om geen band te hebben met de viool die bij bruiloften en andere gelegenheden werd gespeeld. Of, zoals in 1803 het hoofd van een grote universiteit het stelde: "De viool maakt volledig oninteressante muziek, waardoor onze studenten zich buiten de school niet zonder risico van schandaal en verdorvenheid kunnen begeven". Deze sociale context was vele malen onbuigzamer dan tegenwoordig in algemene zin het geval is. Maar het maakt wel duidelijk, waarom dit volk extra werd gemotiveerd om braakliggende levensterreinen te bezetten. Een nomadisch volk herinnert ons aan ons verlangen naar vrijheid en levensvreugde en confronteert ons met minder positieve oordelen zoals afgunst, afwijzing en haat. Voor velen zijn de eigenschappen die zijn terug te vinden in het leven van dit nomadisch volk blijkbaar erg bedreigend.

© 2018 Horoscoop Orakel