Zwaarden

Kleine Arcana
zwaarden


Verbonden met het element Lucht.

Staan symbool voor Denken.
Geven iets aan over (innerlijke) strijd.

Alle Tarotkaarten van de Zwaarden op een rij

Zwaarden 2

Zwaarden 2

Kernwoorden : Tegenstrijd, Twijfel, Nieuwe inzichten

Zwaarden 2 vertelt iets over de twijfel die aan het inzicht vooraf gaat. Alles passeert de revue, ook emoties en gedachten. Wat er ook in je omgaat, geef voorrang aan wat je hart je influistert.

Zwaarden 3

Zwaarden 3

Kernwoorden : Breuk, Lijden, Verdriet, Oude pijn, Besluit

De kaart verbeeldt een fase waarin slechts 1 ding belangrijk is. Welke beslissingen gaan tegen het gevoel in? Nu en in het verleden. Het is een kaart van het Grote Loslaten. Neem de stappen die nodig zijn!

Zwaarden 4

Zwaarden 4

Kernwoorden : Isolatie, Stilstand, Afstand, Afzien

Zwaarden 4 symboliseert noodzakelijke rust na een zware periode. Het kan nu zijn dat even alleen zijn, het allerbeste voor je is. Je hoeft je niet te verstoppen, maar blijf goed voor jezelf zorgen.

Zwaarden 5

Zwaarden 5

Kernwoorden:Verraad, Conflict, Verlies, Vernedering

Deze kaart symboliseert een situatie waarin achterbaksheid en conflict de boventoon voeren. Wie er ook zal winnen; de vreugde zal van korte duur zijn. Eerlijkheid duurt het langst! Blijf dicht bij jezelf en zie waarheid.

Zwaarden 6

Zwaarden 6

Kernwoorden : Verandering, Vertrek, Afscheid

Zwaarden 6 is de kaart van de ommekeer. Dat kan op allerlei gebieden zijn. Het is belangrijk dat je er niet mee vecht, want de veranderingen zijn nodig. Hak waar nodig knopen door en laat onnodige dingen los.

Zwaarden 7

Zwaarden 7

Kernwoorden : Heimelijk, Bedrog, Listig, Laf

Een kaart vol foute geheimen. Probeer problemen niet weg te stoppen en nodig anderen uit om je in vertrouwen te nemen. Let er op, dat je niet alles zomaar gelooft. Wees niet naïef. Ga voor volledige eerlijkheid op elk front!

Zwaarden 8

Zwaarden 8

Kernwoorden : Stilstand, Machteloos, Onzekerheid

Zwaarden 8 geeft het gevoel van vastzitten aan. Misschien zit je in een situatie waar je maar niet uit lijkt te komen. Dit is schijn! Breek los en ga jezelf wat meer waarderen. Het is bevrijdend om alles helemaal anders te doen.

Zwaarden 9

Zwaarden 9

Kernwoorden : Depressie, Slecht geweten, Twijfel

Zwaarden 9 geeft een tijd van veel piekeren aan. Je kunt er zelfs van wakker liggen. Laat je niet langer beïnvloeden door anderen of door je eigen twijfels. Pak jezelf bij elkaar en zie nieuwe lichtpunten in je leven!

Zwaarden 10

Zwaarden 10

Kernwoorden : Ondergang, Lijden, Geweld, Afscheid

Het einde van iets heel moeilijks is in zicht. Je kunt het gevoel hebben dat je bent verslagen. Ga vanaf nu open staan voor je eigen ontwikkeling. Als je dit hoofdstuk durft af te sluiten komt er ruimte voor iets nieuws.

Schildknaap van Zwaarden

Schildknaap van Zwaarden

Kernwoorden : Helderheid, Kansen, Begrip, Alertheid

De kaart geeft wat spanning weer, doordat je wat teveel op je hoede bent. Gebruik je heldere verstand om meer positieve gedachten te scheppen. Probeer wat meer te ontspannen en alles zal veel makkelijker gaan.

Ridder van Zwaarden

Ridder van Zwaarden

Kernwoorden : Doorbraak, Moed, Hulp, Bekwaamheid

De ridder van zwaarden helpt je om in actie te komen. Er kan een positieve doorbraak zijn! Wees niet te impuslief, maar zorg dat er een stevige basis is, waar vanuit je dingen kunt doen. Je krijgt hulp en ervaart moed.Koningin van Zwaarden

Koningin van Zwaarden

Kernwoorden : Waakzaam, Scheiding, Verstandigheid

Deze kaart kondigt nieuwe inzichten aan in een oude situatie. Hierdoor kun je helder denken en weet je op welke manier je tot oplossingen kunt komen. Wees alert en neem op verstandige wijze beslissingen.

Koning van Zwaarden

Koning van Zwaarden

Kernwoorden : Intelligentie, Listig, Sluw, Begrip, Handel
Deze kaart heeft tegenstrijdige kanten. Het is vooral een mentale kaart. Met je scherpe verstand weet je goede dingen de wereld in te brengen. Blijf bescheiden en waak er voor dat je anderen niet tekort doet!

Aas van Zwaarden

Aas van Zwaarden

Kernwoorden : Helderheid, Besluiten, Bevrijding, Inzicht

De Aas van Zwaarden is één van de gelukskaarten. Zij verwijst vooral naar een scherp en helder verstand. Je mag een doorbraak verwachten als je ergens in vast zit. De toekomst lacht je toe en jouw inzichten geven je ruimte.

Tarotleggingen zijn bedoeld als aanwijzing. Deze kunnen je helpen om een andere of betere richting voor jezelf te bepalen. Neem bij belangrijke levensvragen contact op met een medium, helderziende of paragnost