Pentakels

Kleine Arcana
pentakels


Verbonden met het element Aarde.
Staan symbool voor Werkelijkheid in de materie.
Geven iets aan over materieel geluk (of pech) en Geldzaken.

Alle Tarotkaarten van de Pentakels op een rij

Pentakels 2

Pentakels 2

Kernwoorden : Evenwicht, Kiezen, Ontwikkeling

Een mooie kaart, maar wel met wat mogelijk aanwezige twijfel. Je moet misschien een moeilijke keuze maken. Pentakels 2 helpt je. Stroom mee met alles dat er is en durf te ontwikkelen door nieuwe ideeën ner te zetten.

Pentakels 3

Pentakels 3

Kernwoorden : Afsluiting, Succes, Promotie, Groei

Deze kaart vraagt om samen te werken. Het kan gaan om je werk of om iets in de privé sfeer. Er is grote kans op een zeer mooi eindresultaat, dus het is de moeite waard om er helemaal in te duiken.

Pentakels 4

Pentakels 4

Kernwoorden : Vertraging, Vasthouden, Zekerheid

Het goede behouden is goed, maar mag geen kramp opleveren. Durf los te laten wat niet meer nodig is en durf ook eens iets te doen dat geen directe zekerheid biedt. Ga naar je gevoel en open je hart.

Pentakels 5

Pentakels 5

Kernwoorden : Onzekerheid, Angst, Afhankelijkheid

De kaart van afhankelijkheid. Wellicht heb je behoefte aan verandering maar durf je het nog niet toe te laten, omdat je het gevoel hebt ergens aan vast te zitten. Oude patronen, mensen, spullen. Ga op onderzoek uit!

Pentakels 6

Pentakels 6

Kernwoorden : Tolerantie, Behulpzaamheid, Beloning

Behulpzaamheid wordt beloond. Het uitspreken van waardering doet goed. Ook waardering voor jezelf is helend! Jouw zelfvertrouwen kan groeien en je kunt leren om tolerantie toe te laten.

Pentakels 7

Pentakels 7

Kernwoorden : Rijping, Geduld, Succes, Groei

Succes is in aantocht met deze kaart! Er wordt wel wat geduldigheid gevraagd, want er is nog wat groei nodig. Je zit midden in de rijping van iets moois en straks zul je mogen genieten van het succes.

Pentakels 8

Pentakels 8

Kernwoorden : Motivatie, Hard werken, Risico’s

Dit is de kaart van hard werken. Vraag jezelf af wat op jou van toepassing is. Werk je hard of zou je harder moeten werken? Jouw wensen zijn realiseerbaar. Motiveer jezelf om door te gaan. Je bent op de goede weg!

Pentakels 9

Pentakels 9

Kernwoorden : Overvloed, Winst, Inzicht, Verandering

De kaart van overvloed is op je pad gekomen. Maar kijk uit: Het slakje links beneden op de kaart vraagt je om geduldig tezijn. Zet door, want overvloed , winst en verandering komen er aan. Geef de moed niet op!

Pentakels 10

Pentakels 10

Kernwoorden : Stabiliteit, Onbezorgdheid, Succes

Overvloed en nog eens overvloed! Misschien zit je er al middenin, maar wellicht komt het binnenkort op jouw pad. De goede dingen van het leven lachen je toe. Er komt meer zekerheid in je leven.

Schildknaap van Pentakels

Schildknaap van Pentakels

Kernwoorden : Leergierig, Nieuwe kans, Beminnelijk

Het prille begin van een nieuwe kans! Je wil graag iets nieuws en die kans dient zich ook daadwerkelijk aan. Zie niets over het hoofd en sta open voor de dingen die op je pad komen. Geluk en rijkdom komen er aan!

Ridder van Pentakels

Ridder van Pentakels

Kernwoorden : Doorzetten, Voorspoed, Oprechtheid

Deze Ridder kondigt zekerheid aan. Waarschijnlijk op materieel gebied. Misschien was jouw situatie wat onzeker afgelopen tijd. Dat verandert snel! Wees eerlijk en zoek op creatieve wijze naar jouw succes.

Koningin van Pentakels

Koningin van Pentakels

Kernwoorden : Betrouwbaar, Vruchtbaar, Eenvoud, Geluk

Deze kaart laat financieel geluk zien en stabiliteit. Misschien ervaar je dit al of misschien komt het op je pad. Niets houdt je meer tegen. Je situatie wordt hoe dan ook stabieler, gelukkiger en succesvoller.

Koning van Pentakels

Koning van Pentakels

Kernwoorden : Goedmoedig, Realistisch, Succesvol, Bezit

Materieel succes kan er in overvloed zijn, maar je moet wel realistisch blijven. Je houdt van het goede leven en deze kaart helpt je om dit volop te kunnen ervaren. Je mag duidelijker aangeven wat je wel en niet wil.

Aas van Pentakels

Aas van Pentakels

Kernwoorden : Potentie, Kansen, Rijkdom, Geluk

Deze kaart staat symbool voor grote rijkdom. Er bieden zich kansen aan en jij kiest of je ze aangrijpt. Grote rijkdom kan ook in jezelf zitten. Neem de nodige stappen, want het zou zonde zijn als je waardevolle kansen mist!

Tarotleggingen zijn bedoeld als aanwijzing. Deze kunnen je helpen om een andere of betere richting voor jezelf te bepalen. Neem bij belangrijke levensvragen contact op met een medium, helderziende of paragnost